Om oss

Stadsmissionen möter människor i utsatthet, utanförskap och hemlöshet. Här erbjuds du en värmande måltid, en gemenskap, möjligheten att vila och tvätta dig. När du väl orkar söker vi tillsammans vägar ut ur den utsatta situationen.

De människor som Stadsmissionen möter är kvinnor och män i hemlöshet, missbruk eller psykisk ohälsa. Det är unga och barnfamiljer, pensionärer som inte får pensionen att räcka, EU-medborgare och nyanlända. Många gånger är det människor som faller mellan stolarna – som behöver och har rätt till hjälp från kommun och landsting, men där välfärdssystemet brister.

01 - RONNY - shutterstock_62671258 face.jpg
 
 
"Jag är bostadslös för tillfället. Vi gick isär min tjej och jag. Och jag lät henne ta kåken då. Vi hade levt ihop i 10 år men vi gled isär. Vi var mer som kompisar till slut. Det funkade inte så vi var tvungna att göra något. Och jag har ju skulder så jag får ju inte någon egen bostad om man säger så, utan jag måste få hjälp med det."

 

Varje stadsmission har en öppen mötesplats med individuell vägledning, samt arbetsträning i butik eller kafé. På de flesta orter finns matutdelning och vägledning för EU-medborgare. På några orter finns skola, öppen förskola, terapi, skyddat boende och missbruksbehandling.

De lokala stadsmissionerna samverkar genom Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner och finns regionerna Eskilstuna, Göteborg, Kalmar, Linköping, Skåne, Stockholm, Uppsala, Västerås och Örebro. Tillsammans möter vi flera tusen personer varje dag.

 

Engagera dig

Läs mer om vilka verksamheter de olika stadsmissionerna driver, och om hur ditt bidrag kan vara med och förändra vardagen för utsatta människor runt om i Sverige.

 

Eskilstuna:
www.eskilstunastadsmission.se

Göteborg:
www.stadsmissionen.org

Kalmar:
www.kalmarstadsmission.se

Linköping:
www.linkopingsstadsmission.se

Skåne:
www.skanestadsmission.se

Stockholm:
www.stadsmissionen.se

Uppsala:
www.uppsalastadsmission.se

Västerås:
www.vasterasstadsmission.se

Örebro:
www.orebrostadsmission.se

Riksföreningen:
www.sverigesstadsmissioner.se